• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Особливості процесу формування іміджу бібліотек в сучасному інформаційному просторі щодо реалізації національно-патріотичного виховання

Особливості процесу формування іміджу бібліотек в сучасному інформаційному просторі щодо реалізації національно-патріотичного виховання

2016-04-06

/Files/images/foto_2016/1.JPG

6 квітня у Голопристанській районній книгозбірні для сільських бібліотекарів району відбувся семінар «Особливості процесу формування іміджу бібліотек в сучасному інформаційному просторі щодо реалізації національно-патріотичного виховання». Завідувач районної бібліотеки Галина Шмагель, яка відкрила семінар-нараду, сказала, що сьогодні, в умовах розбудови України як суверенної держави, перед бібліотеками стоїть складне і відповідальне завдання – виховання патріота, свідомого громадянина держави, який буде прагнути волі та відстоюватиме свободу і територіальну цілісність, проявлятиме високу патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію на прикладах героїв Другої світової війни, героїв Небесної Сотні, українських військових, добровольців, волонтерів.

Питання національно-патріотичного виховання, як складової в роботі бібліотек розкрила завідувач відділу обслуговування Альона Туркот. Вона порекомендувала різні форми і методи проведення масових заходів даної тематики.

З програмною та проектною діяльністю бібліотек у 2016 році, яка направлена на формування у користувачів громадської свідомості, честі і гідності та інформацію про роботу бібліотек на допомогу воїнам АТО і членам їх родин повідомила методист районної бібліотеки Олена Трішкіна.

Досвідом з проведення заходів патріотичного спрямування дуже емоційно поділились бібліотекар Новофедорівської сільської бібліотеки Раїса Літвінова і бібліотекар Таврійської сільської бібліотеки Людмила Алєщенко, син якої учасник бойових дій в зоні АТО.

Також були підведені підсумки роботи електронної системи моніторингу базової мережі публічних бібліотек України за 2015 рік.

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi